Hannes Minnaar
Hemelvaartsdagconcert
Met o.m. Schuberts (sonate D.845), Gabriel Fauré (9 Préludes) en Johannes Brahms (variaties en fuga over een thema van Händel).

Als prijswinnaar van de internationale concoursen in Genève en Brussel wist de in Nederland al gelouterde Hannes Minnaar internationaal de aandacht op zich te vestigen. In 2016 ontving hij De Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding van het Fonds Podiumkunsten voor jonge getalenteerde musici.

Uit het juryrapport: ‘Het is kenmerkend voor de persoonlijkheid en serieuze natuur van Hannes Minnaar dat al behaalde lauweren in binnen- en buitenland hem indertijd niet beletten zich aan te melden voor de Nederlandse Muziekprijs. Deze gaf hem juist extra stimulans en faciliteiten tot verdieping van zijn kunstenaarschap en studie op uiteenlopende terreinen en bij verscheidene specialisten, van Beethoven-interpretatie tot het minder bekende Franse repertoire. (...) Minnaars spel wordt gekenmerkt door een absoluut natuurlijke, pure, heldere en onopgesmukte stijl. Dienstbaarheid aan de muziek is steeds zijn credo, verbluffende technische begaafdheid en virtuositeit daaraan ondergeschikt.


do 10 mei 20:15 - 00:00 Podium Oude Kerk
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden