Eric Timmermans met Lex Jasper, Frits Landesbergen & Geertje Kauffeld
Jazz in de Oude Kerk

Speciaal voor de Oude Kerk heeft Eric Timmermans op 7 april een jazzconcert samengesteld. Hij neemt pianist Lex Jaspers en drummer Frits Landesbergen mee.  Niemand minder dan Greetje Kauffeld is gastsolist.

In 1957 startte Greetje Kauffeld haar zangcarrière als soliste bij The Skymasters. Al snel werd ze internationaal bekend. Ze werkte samen met grootheden als o.a. Joey Bischop, Herb Ellis en Ray Brown. In 2014 ontving ze de Edison Jazz Oeuvreprijs Nationaal.

Lex Jasper was jarenlang vaste pianist bij diverse grote orkesten. Hij begeleidde veel internationale jazzsolisten in het programma TROS Sesjun. Na het overlijden van Pim Jacobs vroeg zangeres Rita Reys hem haar vaste pianist te worden. Na een lange periode van revalideren na een ernstig auto- ongeluk heeft Lex Jasper in 2016 zijn comeback gemaakt. Qua timing en techniek heeft Lex niets aan muzikale kracht verloren.

Frits Landesbergen is een slagwerker en vibrafonist met een indrukwekkende internationale reputatie. In 1985 won hij in het Concertgebouw van Amsterdam de Pall Mall Award en voor de Europese concerten is hij de vaste slagwerker van pianist Monty Alexander.

 
za 7 apr 20:15 - 00:00 Podium Oude Kerk
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden