Tim Kliphuis Trio
Jazz in de Oude Kerk
Vrije aanpak zonder muzikale grenzen en ijzersterke communicatie met het publiek

De Nederlandse violist Tim Kliphuis en zijn trio verwerken in hun improvisaties thema’s van Vivaldi, Bartók, Ellington en anderen, daarbij puttend uit de Noord-Europese gypsy-, jazz- en folktradities.

Kliphuis’ geïmproviseerde geluid is totaal nieuw en toch gebaseerd op tradities. Hoewel hij klassiek getraind is, brak hij door omdat hij speelde met Europese zigeuner-gitaristen. Maar al snel ontwikkelde hij een meer persoonlijke stijl waarmee hij klassieke, jazz- en folkzalen wereldwijd aandeed.

De betoverende optredens van het trio maken hen tot favorieten in het festivalcircuit. Zo speelden ze onder meer in het Koninklijk Concertgebouw en stonden ze op het North Sea en Edinburgh Jazz Festival.

Kliphuis werkte samen met legendes als Frankie Gavin, Richard Galliano, Les Paul en het Rosenberg Trio. Door de combinatie van klassieke perfectie, een vrije aanpak zonder muzikale grenzen en ijzersterke communicatie met het publiek heeft het Tim Kliphuis Trio - met gitarist Nigel Clark en bassist Roy Percy - fans van Amerika tot Rusland.


vr 19 jan 20:15 - 00:00 Podium Oude Kerk
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden